Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Albert, Charlène en Jacques vieren Sainte Dévote

28 januari 2019 · Leestijd 2 min

Prins Albert en prinses Charlène hebben zondag samen met hun zoontje Jacques vanuit het prinselijk paleis gekeken naar de processie voor Sainte Dévote. Het feest ter ere van de beschermheilige van Monaco is een nationale feestdag in de dwergstaat aan de Middellandse Zee.

Prinses Gabriella, de tweelingzus van Jacques, verscheen niet op het paleisbalkon. Eerder op de dag bezochten Albert en Charlène een speciale dienst in de kathedraal van Monaco.

Lees verder onder de foto's.

Het eren van de beschermheilige begon overigens zaterdag al. Het prinselijk paar stak traditiegetrouw een vissersboot in brand als herinnering aan de laatste reis van Sainte Dévote.

Sainte Dévote is een christelijke martelaar die in de vierde eeuw in Corsica werd vervolgd vanwege haar geloof. Volgens de overlevering wisten andere christenen haar lichaam in handen te krijgen en stuurden het per boot naar Afrika zodat ze daar een christelijke begrafenis kon krijgen. De boot werd echter door een duif begeleid naar Monaco. Door de eeuwen heen zou Sainte Dévote Monaco meerdere keren hebben beschermd tegen vijanden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--