Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Britse prins Louis gedoopt

9 juli 2018 · Leestijd 2 min

Prins Louis, het elf weken oude zoontje van prins William en hertogin Catherine, is maandag gedoopt. Dat gebeurde tijdens een kleine besloten ceremonie in de kapel van St. James's Palace in Londen.

Bij de doopplechtigheid waren ook de bijna 5-jarige prins George en prinses Charlotte (3) aanwezig. De trotse ouders en hun kinderen waren alleen bij binnenkomst en na afloop te zien voor de media. Het was de eerste keer dat het gezin als een familie van vijf in het openbaar verscheen. Catherine hield Louis vast, terwijl William prins George en prinses Charlotte aan de hand had.

Doopjurk

Prins Louis, vijfde in de lijn van troonopvolging, droeg de bekende koninklijke doopjurk, een replica van de jurk die koningin Victoria in 1841 liet maken voor haar eerste kind. Het jongetje lag te slapen bij binnenkomst en Catherine sprak tegenover aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, de wens uit dat dat hopelijk zo zou blijven gedurende de dienst.

Welby, die ook de doop van Williams andere kinderen verzorgde en in mei het huwelijk tussen Williams broer Harry en Meghan sloot, wachtte de koninklijke gasten op voor de deur van de kapel.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Onder de gasten bevonden zich onder anderen prins Charles, hertogin Camilla, prins Harry en zijn echtgenote Meghan. Ook de ouders, broer, zus en zwager van Catherine waren aanwezig. Koningin Elizabeth en prins Philip lieten verstek gaan. De vorstin heeft een drukke week voor de boeg, waardoor eerder al werd afgesproken om de doop te laten schieten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--