Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: De mooiste outfits met stippen en strepen

11 januari 2018 · Leestijd 3 min

Stippen en strepen zijn echte modeklassiekers en zijn niet weg te denken uit de modewereld. Ook de royals pakken regelmatig kledingstukken met stippen of strepen uit de kast. Wij hebben de mooiste looks op een rijtje gezet.

Bij de viering van de zeventigste verjaardag van koning Carl Gustaf in 2016 schitterde Victoria in een glamoureuze witte japon van Dolce & Gabbana. Deze was versierd met blauwe horizontale en verticale strepen van verschillende breedte en voorzien van geplooide details aan de zoom. Een perfect voorbeeld van een klassieke streep die toch net wat meer modisch is.

Victoria_streep.jpg

Stippenjurk

De hertogin van Cambridge kiest vaak voor het klassieke plaatje. Ze draagt veel zwart/wit gestipte looks. Zo verschijnt Catherine vorig jaar op Wimbledon in een elegante zwart-witte jurk met polkadotprint van Dolce & Gabbana.

Modedeskundige Tess van Daelen vindt dat elke vrouw wel iets gestipt in de kast moeten hebben hangen. 'De stippenjurk blijft elk seizoen wel weer een keer terugkomen. Dus ja dat is wel een goeie investering denk ik.'

Catherine_stip__1_.jpg

Bekende japon

In deze gestreepte japon straalde Máxima tijdens koningsdag 2017 in Breda. Dit is een ontwerp van Jan Taminiau. De donkerblauwe jurk is gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza. In een degradé om het lichaam heen zijn donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd. Wat een mooie details!

Ma__xima_streep_1__1_.jpg

Streepjes japon

Volgens van Daelen gaan veel royals wel voor gekleurde strepen, maar net in een iets veiliger kleur. Koningin Mathilde draagt hier een japon met verschillende kleuren streepjes tijdens de bloemenbeurs in 2016.

Gestreepte rok

Koning Abdullah en Koningin Rania brengen hier een officieel bezoek aan Spanje. Koningin Rania ging gekleed in een zwart/wit gestreepte rok van Proenza Schoeller. Deze rok met verticale lijnen lijkt koningin Rania optisch langer te maken.

Kleurrijke outfit

'Dit modeseizoen zien we dat de strepen uitbundiger zijn qua kleur. Het zijn bijna een soort regenboogstrepen. Om dat te dragen moet je wel lef hebben,' vertelt modedeskundige Tess van Daelen. Prinses Laurentien durfde deze toffe combinatie van kleuren duidelijk aan tijdens koningsdag 2017!

Variërende streepjes

De Spaanse Letizia draagt hier een klassieke japon met zwarte en witte streepjes. Een grappig detail is dat de breedte van de strepen variëren van dik naar dun. Strepen zijn niet alleen heel chique, maar het kan ook met veel gecombineerd worden.

Vintage jurk

Kroonprinses Victoria werd in 2017 gespot in een vintage jurk rechtstreeks uit de kledingkast van haar moeder. Tijdens haar bezoek aan Japan droeg zij een donkerblauwe jurk met roze stippen en een strik rond de hals. Diezelfde jurk droeg koningin Silvia in 1978, slechts een jaar nadat Victoria was geboren. Zo zie je maar, stippen zijn tijdloos en iedereen kan het dragen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--