Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Deze royals droegen Chanel en deze júíst niet

20 februari 2019 · Leestijd 3 min

Koninginnen en prinsessen zullen dinsdag met enige droefheid het nieuws hebben vernomen van het overlijden van de iconische modeontwerper Karl Lagerfeld (85). Die stond sinds 1983 aan het hoofd van het wereldberoemde Franse modehuis Chanel, waarvoor hij niet alleen kleding maar ook accessoires en parfum ontwierp. Veel royals trokken door de jaren heen dan ook veelvuldig iets van Chanel uit de kast. Toch was er één die het merk liever links liet liggen. Benieuwd wie?

Máxima droeg in 2010 een grof gebreide mantel van Chanel.
Máxima droeg in 2010 een grof gebreide mantel van Chanel.

De website 'Modekoningin Máxima' signaleerde dat Máxima meerdere tassen heeft van Chanel, met zijn karakteristieke in elkaar gedraaide C's. De kostbare tassen komen geregeld uit de kast. Máxima droeg ook wel Chanel-kleding, zoals in 2010 een grof gebreide mantel.

Lees verder onder de foto.

Diana

Het beeldmerk van Chanel was eind jaren negentig voor prinses Diana reden om de accessoires niet meer te gebruiken. De C's stonden voor haar voor ex-echtgenoot Charles en zijn vriendin Camilla. Die op haar beurt al jaren trouw is aan haar Chanelpumps (zie foto hieronder) - mede vanwege de dubbele C. Schoondochter Catherine trok voor een bezoek aan Parijs in 2017 kleding van het Franse modehuis aan.

Lees verder onder de foto's.

Britse media herinnerden dinsdag aan zijn uitspraken over wijlen prinses Diana die hij "mooi maar dom" noemde en Pippa Middleton, die volgens hem beter haar achterkant kon showen dan haar gezicht. Over de immer klassiek gekleden koningin Elizabeth was hij dan weer wel complimenteus.

Monaco

De belangrijkste koninklijke muze van Karl Lagerfeld was prinses Caroline van Hannover en Monaco, die decennia lang bij vrijwel alle bijzondere gelegenheden in Chanel verscheen. Ze koesterde een bijzondere vriendschap met de modekoning en liet hem ook elk jaar het decor en de aankleding ontwerpen voor het Rozenbal in Monaco, en ze bracht haar liefde voor het modehuis over op haar familie. Zowel dochter Charlotte als schoonzus prinses Charlene draagt Chanel.

Charlene werkte vaak nauw samen met Karl Lagerfeld, zo ook om haar verbluffende blauwe outfit (zie foto hieronder) voor het burgerlijke deel van haar koninklijke huwelijk met prins Albert te creëren. Ze droeg een blazer en een zwevende chiffon palazzo-broek, waarvan ze zei: "Het is een samenwerking tussen mij en Karl Lagerfeld. We wilden iets hebben dat overeenkomt met de kleur van mijn ogen. Het is mijn creatie en ik ben er trots op."

Lees verder onder de foto's.

Lagerfeld was sinds 1983 verantwoordelijk voor de collecties van Chanel, inclusief accessoires en parfums, ruim tien jaar na de dood van oprichtster Gabrielle 'Coco' Chanel. Daarnaast bracht hij ook onder eigen naam kledinglijnen uit.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--