Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Een verloving van 'royals' in Rusland

21 januari 2021 · Leestijd 2 min

Grote kans dat je hem niet kent: grootvorst George Mikhailovich van Rusland. Hij is een nazaat van de Romanov-familie, die 300 jaar lang regeerden over Rusland. Aan de dynastie kwam in 1918 op bloeddorstige wijze een einde. Deze week werd bekend dat hij verloofd is en volgende herfst gaat trouwen.

George Mikhailovich is verloofd met Rebecca Virginia Bettarini, dochter van een Italiaanse diplomaat. De moeder van George is Maria Vladimirovna van Rusland. Zij is via de mannelijke lijn van de Romanovs een achterachterkleindochter van tsaar Alexander II (1818-1881). Daarom heeft zij zichzelf benoemd als hoofd van het huis Romanov. Dit wordt betwist, aangezien er gedurende de Russische Revolutie meerdere leden van de keizerlijk familie wisten te ontkomen. Verschillende nazaten zijn ook mogelijke pretendenten van de tsarentroon. Evengoed vinden de echte royalisten van Rusland dat Maria wel de opvolger is en noemen haar dan ook Maria I.

Maria Vladimirovna is al haar hele leven bezig om van haar zoon, die in 1981 geboren werd uit haar huwelijk met prins Franz Wilhelm van Pruisen, een 'echte Romanov' te maken. Zij en Franz Wilhelm scheidden in 1982. Maria heeft het tot haar levensmissie gemaakt om haar zoon George Russisch troonopvolger te maken. Al is de kans dat Rusland ooit weer een tsaar krijgt, nihil.

George werd geboren in Madrid en groeide op in Spanje en Frankrijk. Hij studeerde in Oxford, werkte in Brussel en Luxemburg. Nu woont hij in Moskou. 

Bekijk hieronder de verlovingsfoto's van deze bijzondere 'royal'!

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--