Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's en feitjes: Margriet 75 jaar!

19 januari 2018 · Leestijd 3 min

Prinses Margriet viert vandaag haar 75e verjaardag. De jarige, die al haar leven lang gek is op ballet, woont vrijdagavond met familie en vrienden een voorstelling bij van Introdans in Apeldoorn. Om haar verjaardag te vieren hebben we een aantal leuke feitjes en foto's van de prinses op een rijtje gezet.

Margriet_als_klein_kind.jpg

Margriet Francisca wordt op 19 januari 1943 in het Canadese Ottawa geboren. Na de bevrijding komt de 2-jarige Margriet met haar ouders en zussen op 2 augustus 1945 voor het eerst in Nederland. Haar kinderjaren spelen zich af op Paleis Soestdijk in Baarn.

Margriet_1964.jpg

In 1961 met haar Gymnasium-diploma op zak vliegt Margriet uit naar het Franse Montpellier. Daar volgt ze een jaar lang colleges in de Franse letteren, geschiedenis en kunstgeschiedenis.

Muisje

verloving_Margriet_en_Pieter.jpg

Tijdens haar studie in Leiden ontmoet ze haar grote liefde: Pieter van Vollenhoven. Zijn humor en gekkigheid doen de vonk overslaan. Met zijn charme en de inmiddels beroemde chocoladedoos, waar geen bonbons in zaten maar een muis, weet hij het hart van Margriet voor zich te winnen. Pieters list werkte: zo kon hij nog eens terugkomen om te vragen hoe het met de muis ging.

Huwelijk_Margriet_en_Pieter.jpg

Op 10 januari 1967 stapt Margriet in het huwelijksbootje met Pieter.

Prinses_Margriet_en_Pieter_in_de_regen.jpg

Gouden duo

Het geheim van hun inmiddels 51-jarig huwelijk is volgens Margriet dat ze ook veel dingen apart van elkaar ondernemen. Zo kan de duiksport van manlief haar niet bekoren. Iets wat Pieter – volgens eigen zeggen - ook liever zonder zijn echtgenote doet: "Als de prinses een natte handdoek of zwembroek op bed ziet liggen, dan is de wereld te klein."

collage_kapsels_Margriet.jpg

Kapsels

Aan de zijde van haar grote liefde kiest Margriet in haar leven voor verschillende kapsels. Meestal gaat dit gepaard met de heersende mode. Een opgestoken knot, lange haren met grove krullen, de bob en het Lady Di-kapsel, niks is haar te gek.

Betrokken

De 75-jarige prinses is nog altijd zeer actief en ziet nog geen reden om te stoppen met werken. Zo zet Margriet zich al jarenlang in voor het werk van het Rode Kruis, bindt ze haar schaatsen onder voor de Hollandsche 100, staat ze klaar voor koning Willem-Alexander en natuurlijk voor haar gezin.

collage_kus.jpg

Margriet speldje

Net als prins Bernhard een anjer droeg in het knoopsgat op zijn rever, heeft Pieter meermaals een echte margriet gebruikt om zijn liefde voor prinses Margriet te tonen. In 1967 hebben de echte margrieten plaats moeten maken voor een klein speldje. Het margrietje prijkt steevast in het knoopsgat van zijn revers. Een liefdevol gebaar voor zijn mooie prinses.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--