Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's en feitjes: Prinses Elisabeth 15 jaar

25 oktober 2016 · Leestijd 2 min

Prinses Elisabeth van België is dinsdag vijftien jaar geworden. Elisabeth is de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde. Om haar verjaardag te vieren hebben we een aantal leuke feitjes en foto's van de prinses op een rijtje gezet.

2002-Elisabeth-1-jaar.jpg
2011-Elisabeth-10.jpg

Publiek optreden

Op vierjarige leeftijd heeft Elisabeth haar eerste publieke optreden. Ze woont een Te Deum bij in Brussel. Haar eerste 'koninklijke taak' voert ze uit op haar zevende. Als de Belgische zuidpoolbasis wordt geopend met de naam 'prinses Elisabeth' zegt de prinses in een videoboodschap: 'lk wens u veel succes, je vous souhaite bonne chance'.

2014-elisabeth-toespraak.jpg

Intelligent

Prinses Elisabeth is een slimme dame met rapporten vol hoge cijfers. Ze lijkt vooral een talenknobbel te hebben. De tiener spreekt Nederlands, Frans, Duits en Chinees. In 2014 heeft ze een zelfgeschreven toespraak gehouden in het Nederlands, Frans en Duits tijdens de herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Ploegsteert. Vol lof werd er de dagen erna over de prinses geschreven in de media.

2008-Elisabeth-6.jpg

Vele hobby's

Thuis is de prinses vooral veel bezig met tekenen en lezen. Verder krijgt zij pianoles en zit ze op ballet. Op sportief gebied is Elisabeth gek op fietsen, tennis, zwemmen, skiën en zeilen.

ELisabeth-wedstrijd.jpg

Vergelijking Amalia

De prinsessen Amalia en Elisabeth worden nog al eens met elkaar vergeleken. Wat het meest opvalt is dat Elisabeth al vaak met haar ouders mee op pad gaat voor koninklijke taken en Amalia nog helemaal niet. Elisabeth heeft al toespraken gegeven en een ziekenhuis geopend.

2001-Mathilde-en-Elisabeth.jpg
2005-Elisabeth-en-Emmanuel.jpg

Koningin

Prinses Elisabeth is de eerste vrouwelijke troonopvolgster in België. Ze is vernoemd naar de overgrootmoeder van haar vader, koning Filip. 'Mijn overgrootmoeder koningin Elisabeth was een koningin met veel karakter, die veel voor het land gedaan heeft. Misschien kan ze een voorbeeld zijn', vertelde Filip na de geboorte van zijn eerste dochter.

2015-Elisabeth-13-jaar.jpg
Koning Filip met zijn oudste dochter Elisabeth in 2012.
Koning Filip met zijn oudste dochter Elisabeth in 2012.
Prinses-Elisabeth-15-jaar.jpg

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--