Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Feestelijke dag voor prinses Ingrid Alexandra

31 augustus 2019 · Leestijd 2 min

Felicitaties van familie, buitenlandse royals en van heel veel Noren. Als cadeau een natuurgebied van de Noorse overheid en traditionele Noorse klederdracht van haar opa en oma. Het is allemaal voor prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen vanwege haar geloofsbelijdenis.

De 15-jarige dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit is zaterdag geconfirmeerd oftewel bevestigd als lid van de Lutherse kerk. Een belangrijk familiefeest, waarbij ook haar koninklijke peetouders uit het buitenland aanwezig waren: koning Felipe van Spanje, de Deense kroonprins Frederik en kroonprinses Victoria van Zweden.

De plechtigheid vond plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis, waar de prinses in april 2004 ook is gedoopt. De dienst werd geleid door Kari Veiteberg, de bisschop van Oslo.

Lees verder onder de foto's.

Na de plechtigheid vond er een lunch plaats in het Koninklijk Paleis. Ook was er een officieel fotomoment met familie en peetouders, waarbij Ingrid Alexandra het cadeau van koning Harald en koningin Sonja showde. Haar kostuum is een replica van wat vrouwen tussen 1800 en 1850 droegen in de Noorse provincie Telemark.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--