Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Feestje op paleisbalkon met Jacques en Gabriella

19 november 2018 · Leestijd 2 min

Het is Nationale Feestdag in Monaco. Het publiek heeft maandag weer een glimp op kunnen vangen van prinses Gabriella en prins Jacques, de tweeling van prins Albert en prinses Charlène. Ter gelegenheid van de feestdag verscheen het gezin op het paleisbalkon om naar de militaire parade te kijken.

De bijna vierjarige tweeling kon met behulp van een kleine verhoging precies over de balustrade kijken. Als volleerde royals zwaaiden de twee naar het publiek. Maar hun aandacht ging ook weer snel uit naar een oranje ballonnetje.

Lees verder onder de foto's.

Voorafgaand aan de balkonscène woonde prins Albert met zijn hele familie traditiegetrouw een katholieke dankmis bij. In de kathedraal van Monte Carlo  schoven ook onder anderen Alberts zussen prinses Caroline en prinses Stéphanie aan. Vervolgens reikte de Monegaskische vorst lintjes uit en inspecteerde hij de erewacht.

Monaco staat elk jaar op 19 november stil bij de feestdag van de heilige Rainier, naar wie de vader van prins Albert II is vernoemd. Bij zijn troonsbestijging in 2005 besloot Albert die datum te behouden als nationale feestdag als eerbetoon aan zijn vader.

Maandagavond vinden nog een receptie en gala plaats ter gelegenheid van de feestdag.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--