Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Glitter & glamour bij Nobeldiner in Stockholm

11 december 2018 · Leestijd 2 min

De blauwe zaal in het stadhuis van Stockholm was maandagavond het decor van het jaarlijkse Nobelprijsdiner. Bijna de hele Zweedse koninklijke familie schoof aan voor de feestelijke maaltijd, net als alle winnaars van de Nobelprijzen van dit jaar.

Voor het tweede opeenvolgende jaar werd het diner verzorgd door chef-kok Tom Sjöstedt. Het voorgerecht bestond uit geroosterde selderij met bouillon van rode rivierkreeft. Het hoofdgerecht was onder meer gebakken selderij met champignonboter.

Het dessert bestond uit een mix met gekaramelliseerde appels en vanillesaus. Bij het voorgerecht werd champagne geschonken. Het hoofdgerecht kwam met rode wijn en bij het dessert kregen de gasten witte wijn.

Lees verder onder de video.

Aan_tafel_Nobelprijs_diner.jpg

Over de tafelschikking was veel te doen, vooral ook vanwege de politieke situatie in Zweden. Het land heeft nog steeds geen regering, dus was het onduidelijk welke politicus de belangrijkste gast zou zijn. De royals wisten overigens al van tevoren wie hun tafelgast zou worden. Daardoor konden ze zich voorbereiden op eventuele gespreksonderwerpen.

Prinses Sofia droeg tijdens het diner een jurk die ze zelf had ontworpen, meldde Svensk Damtidning. Daarmee wilde de royal een hulde brengen aan Zweedse designers, denkt het tijdschrift. Ze ontwierp de jurk samen met de vooraanstaande ontwerpster Therese Zetterberg.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--