Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Harry op patrouille in Malawi

30 september 2019 · Leestijd 2 min

Na zijn bezoeken aan Botswana en Angola is prins Harry sinds zondag in Malawi. De Britse prins, die bezig is aan een tiendaagse reis door Afrika, had na aankomst een ontmoeting met president Peter Mutharika. Maandag ging Harry op pad met een aantal rangers.

De 35-jarige prins liep in een nationaal park in Malawi mee met een oefenpatrouille tegen stropers. Harry zet zich al jarenlang in voor het beschermen van de flora en fauna van Afrika, een continent dat hem na aan het hart ligt. Hij vloog de afgelopen jaren meermaals naar verschillende Afrikaanse landen om zich in te zetten voor natuurbehoud.

Lees verder onder de foto's.

In een column in The Daily Telegraph schreef Harry eerder dat het beschermen van dieren "van levensbelang is". "Misschien klink ik als een hippie, maar we kunnen het ons niet veroorloven om dieren anders te bekijken dan mensen. Het is belangrijk dat we naast elkaar kunnen leven, anders worden de problemen op aarde de komende tien jaar nog groter."

Eerbetoon

Voordat de hertog van Sussex meeging op patrouille, bezocht hij een gedenksteen voor de Britse soldaat Mathew Talbot. Hij werd begin mei bij een anti-stropersactie gedood door een olifant.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--