Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Hertogin Catherine als amateurfotografe

16 februari 2018 · Leestijd 1 min

Op 28 februari opent hertogin Catherine de nieuwe tentoonstelling van de National Portrait Gallery. De hertogin van Cambridge, die kunstgeschiedenis studeerde, is beschermvrouwe van het museum in Londen. In het voorwoord van de catalogus van de tentoonstelling 'Victorian Giants: The Birth of Art Photography' schrijft Kate over haar interesse in fotografie.

In de tekst, die Kensington Palace vrijdag alvast publiceerde op Twitter, noemt ze zichzelf een fervent amateurfotografe.

Scriptie over fotografie van kinderen

"Dit boeiende boek en de bijbehorende tentoonstelling brengen voor de eerste keer werken samen van Julia Margaret Cameron, Lewis Carroll, Oscar Rejlander en Clementina Hawarden", schrijft Catherine. "Deze periode in de geschiedenis van de fotografie heeft me lang geïnteresseerd. Als student aan de Universiteit van van St. Andrews heb ik dit als onderwerp gekozen voor mijn scriptie, in het bijzonder fotografie van kinderen. Het fotograferen van kinderen heeft ook een grote rol in deze tentoonstelling."

Fotografie George en Charlotte

Regelmatig deelt het Britse hof foto's van prins George en prinses Charlotte die gemaakt zijn door Kate. Zie onderstaande foto's.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--