Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Jubileum voor koning Filip op nationale feestdag

21 juli 2018 · Leestijd 2 min

In een zonovergoten Brussel begaf koning Filip zich zaterdag tussen het publiek op het Sinter-Goedeleplein om de gelukwensen in ontvangst te nemen voor zijn vijfjarig regeringsjubileum.

De koning, koningin Mathilde en hun vier kinderen begonnen de dag met het bijwonen van de traditionele dankdienst ter gelegenheid van de nationale feestdag. Het Te Deum was in de Sint-Michiels-en-Sint Goedelekathedraal in Brussel.

Na afloop werd het gezin op het plein voor de kathedraal ontvangen door honderden enthousiaste koningshuisfans. Er waren ook bloemen voor de 16-jarige prinses Elisabeth, de oudste dochter van het koningspaar, die na de zomervakantie in Wales gaat studeren.

Ook het nationaal defilé in Brussel stond in het teken van het vijfjarig koningschap van koning Filip. Zo vormden F-16 gevechtsvliegtuigen die over het Koninklijk Paleis vlogen een vijf. Naast veel aandacht voor Filips jubileum stond het defilé stil bij de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Aan de parade nam een groep 'Living History' deel, die kledij en materieel van honderd jaar geleden toonde.

Prins_Lorenz_prinses_Astrid_Laurent_Claire.jpg

Ook prins Laurent, die aan de vooravond van de Nationale Feestdag nog voor ophef zorgde, bekeek de parade van burgerlijke en militaire diensten. Hij deed dat vanuit een box naast de tent waarin Filip met zijn gezin zat. Bij Laurent zaten prinses Claire, prinses Astrid en prins Lorenz.

Laurent kondigde vrijdag juridische stappen aan omdat hij het niet eens is met de verlaging van zijn dotatie. Het Belgische parlement besliste eind maart dat Laurent vijftien procent van zijn toelage moet missen. Die straf kreeg de prins omdat hij zonder toestemming een plechtigheid bijwoonde op de Chinese ambassade.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--