Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Juliana Guillermo viert 40e verjaardag

8 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Juliana Guillermo, het jongste nichtje van koning Willem-Alexander, is jarig. De dochter van wijlen prinses Christina viert deze vrijdag haar 40e verjaardag. Juliana hecht enorm aan haar anonimiteit. Wat weten we eigenlijk van haar?

Juliana is geboren op 8 oktober 1981 als derde kind van prinses Christina en Jorge Guillermo. Ze heet voluit Juliana Edenia Antonia Guillermo. Juliana heeft twee oudere broers: Bernardo (1977) en Nicolás (1979). Prinses Beatrix is haar peettante.

Haar eerste levensjaren brengt Juliana door in de Verenigde Staten. In 1984 verhuist het gezin naar Nederland en vestigt zich in eerste instantie in de Baarnse vleugel van Paleis Soestdijk, totdat de bouw van Villa Eikenhorst in Wassenaar gereed is.

Lees verder onder de foto's. 

Als Juliana veertien jaar oud is gaan haar ouders officieel uit elkaar. Na de scheiding verhuist ze met haar moeder en broers naar New York. In 1999 gaat Juliana wonen bij haar vader in Londen.

Juliana gaat studeren aan de Londense kunstacademie Central Saint Martins. In 2004 studeert ze af en vrijwel meteen exposeert ze als beeldend kunstenaar. In haar vrolijk gekleurde werk zijn haar Latijns-Amerikaanse roots terug te vinden.

Lees verder onder de foto's.

De Oranjes

Juliana Guillermo kiest bewust voor een leven buiten de spotlights. Ze woont met haar partner Tao Bodhi in Toscane, Italië. Het paar heeft drie kinderen: Kai, Numa en Aida.

Hoewel Juliana maar zelden in beeld komt, zijn de contacten met de Oranjes nog altijd hartelijk. Zo is ze bruidsmeisje bij het huwelijk van haar neef Willem-Alexander en is ze peettante van gravin Leonore, de jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien.

Lees verder onder de foto's.

In 2013 bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander is Juliana samen met haar broers aanwezig. Aan de arm van Nicolás, die in New York woont, verschijnt ze op de koninklijke loper en vangen we weer even een glimp van haar op.

Ruim zes jaar later, op 22 augustus 2019, zien we Juliana helaas in verdrietige omstandigheden: bij de uitvaart van haar moeder. Innig gearmd lopen Juliana - die niet lang daarvoor is bevallen van haar derde kindje - en haar broers voorop in de stoet. Na die droevige dag hebben we het nichtje van koning Willem-Alexander niet meer in het openbaar gezien.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--