Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koningin Máxima bij Kerst Muziekgala

19 december 2018 · Leestijd 2 min

De Brabantse gedeputeerde Henri Swinkels had een moeilijk kwartiertje woensdagmiddag in de Brabanthallen. Daar ontmoette hij tijdens een werksessie koningin Máxima die hem aan de tand voelde over de vorderingen die Brabant maakt op het gebied van Méér Muziek in de Klas. Brabant loopt namelijk achter bij andere provincies, zoals Zeeland en Friesland.

Tijdens de werkbijeenkomst stond de vraag centraal wat er nog moet worden gedaan om te zorgen dat alle schoolkinderen muziek krijgen, en dat dit niet van doorgaande aard is. "Hoe bereiken we de scholen die we nog niet hebben bereikt. Wat hebben we nodig?", opende de koningin de eerste van drie korte gespreksronden met vertegenwoordigers uit verschillende delen uit Nederland.

Lees verder onder de foto's.

Brabant kwam als laatste aan de beurt. De koningin wilde weten of er al een convenant in de maak is, maar Swinkels kon haar nog geen toezeggingen doen. Opdeling van de provincies in regio's zou misschien een oplossing zijn, zo opperde Ans Buys, die het muziekonderricht landelijk aan de man probeert te brengen. Swinkels stribbelde wat tegen, maar de boodschap kwam wel aan.

Grote droom

De koningin was in de Brabanthallen om de opnamen bij te wonen van het Kerst Muziekgala, waaraan onder meer de grootste schoolband van Nederland deelneemt. Die band wordt gevormd door de twaalf winnende schoolklassen van het tv-programma Lang Leve de Muziek Show. De koningin noemde het een groot voorrecht om aanwezig te zijn: er was een "grote droom" uitgekomen. Ze wenste de enthousiaste scholieren "heel veel succes."

In de Brabanthallen verzamelden zich 5000 schoolkinderen die onder meer Guus Meeuwis, Ilse DeLange en Tommie Christiaan te zien en te horen kregen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--