Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koningin Máxima in actie in Zwitserland

23 januari 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is bij het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos begonnen aan haar officiële programma. In haar rol als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties spreekt ze met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fintech-organisaties en het bedrijfsleven.

De koningin kwam dinsdagavond - met een volle agenda - aan in de Zwitserse gemeente en blijft er tot donderdag. Naast de koningin is er meer Nederlands bloed in Davos met de aanwezigheid van prins Jaime. In zijn nieuwe hoedanigheid als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR spreekt hij met Young Global Leaders over vluchtelingen. Máxima sprak woensdag onder meer met de Britse prins William en bondskanselier van Duitsland Angela Merkel.

Lees verder onder de foto's.

Woensdagavond maakt het Belgische koningspaar Koning Filip en prinses Mathilde hun opwachting bij de traditionele Belgian Power Reception in Davos. De receptie wordt georganiseerd om België te promoten en wordt bijgewoond door verschillende Belgische ondernemers en buitenlandse investeerders.

Wintersportoord

Op het WEF in het beroemde wintersportoord buigt het puikje van de internationale politiek, het bedrijfsleven en de wetenschap zich over de belangrijkste maatschappelijke en economische problemen. Dit jaar ligt de focus op de gevaren van klimaatverandering en nieuwe technologie, zoals kunstmatige intelligentie. Ook premier Mark Rutte is woensdag en donderdag met een aanzienlijke Nederlandse delegatie in het Zwitserse Davos voor de jaarlijkse top van de wereldwijde economische elite.

Afwezige

Opvallendste afwezige dit jaar is de Amerikaanse president Donald Trump. Als reden geldt de gedeeltelijke sluiting van overheidsinstanties (shutdown) door een conflict met een deel van het parlement. Ook de Franse president Macron, de Britse premier May en de Chinese president Xi Jinping laten verstek gaan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--