Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Koningspaar drinkt biertje tijdens verrassingsbezoek Valkenburg

30 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zondag een onaangekondigd bezoek gebracht aan Valkenburg. Het koningspaar reisde naar Zuid-Limburg om te kijken hoe het, bijna een jaar na de grote wateroverlast die de stad trof, gaat met bewoners en ondernemers. Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul was er ook bij.

Het koningspaar bezocht onder meer een lunchroom in het centrum van de stad en pakte ook een terrasje, waar Willem-Alexander in het zonnetje een biertje nuttigde. Ondertussen luisterden de koning en koningin naar de verhalen van de Limburgers.

Burgemeester Daan Prevoo is erg te spreken over het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Valkenburg. Hij vindt het "fantastisch" dat het koningspaar de belofte om de stad opnieuw te bezoeken na de watersnood is nagekomen.

"Hun buitengewone betrokkenheid bij de getroffen inwoners en ondernemers is hartverwarmend", aldus Prevoo. "Ze hebben indrukwekkende en bijzondere gesprekken gevoerd. Zo spontaan, gewoon op een terrasje in het centrum van ons mooie stadje."

Lees verder onder de foto's.

Koningspaar Valkenburg
Koningspaar biertje
Willem-Alexander biertje

Wateroverlast

Half juli vorig jaar kreeg Valkenburg na hevige regenval te maken met grote wateroverlast. De koning en koningin gingen destijds naar de stad om de schade met eigen ogen te bekijken. Ze maakten op regenlaarzen een wandeling door het gebied dat onder water stond en praatten met ondernemers, bewoners en hulpverleners.

In het zuiden van Limburg viel in twee dagen tijd een enorme hoeveelheid regen, waardoor rivieren buiten hun oevers traden. Valkenburg was de zwaarst getroffen plek. Daar viel in korte tijd bijna 200 millimeter regen.

Willem-Alexander Máxima Valkenburg
Máxima Valkenburg
Valkenburg 2022
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een bezoek aan Valkenburg in 2022.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--