Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Koninklijke bruidskinderen

11 mei 2018 · Leestijd 2 min

Nog een paar dagen en dan is het zover: het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Naast die ene grote vraag - hoe zal dé jurk eruit zien? - zijn we natuurlijk ook reuze benieuwd wie de bruidsmeisjes en -jonkers worden. Zullen prins George en prinses Charlotte hun aanstaande tante Meghan naar het altaar begeleiden?

Het is nog even afwachten, maar ervaring hebben deze twee kleine royals in ieder geval. Tijdens de trouwerij van hun tante Pippa Middleton, in mei 2017, stalen prins George en zijn zusje Charlotte de show. Af en toe moest moeder Kate ze alleen een klein beetje bijsturen.

bruidskinderen_kroonprinses_Victoria.jpg

Naast prins George zijn meerdere toekomstige troonopvolgers van Europese koningshuizen gevraagd als bruidskinderen op te treden. Op 19 juni 2010 was prinses Amalia bruidsmeisje van haar peettante kroonprinses Victoria van Zweden. Ze deed dit in gezelschap van onder anderen prins Christian van Denemarken en de Noorse prinses Ingrid Alexandra.

huwelijk_juan_zorreguieta.jpg

Vier jaar later was de speciale rol van bruidsmeisje wederom weggelegd voor prinses Amalia. Dit keer samen met haar zusjes Alexia en Ariane op het huwelijk van hun oom Juan Zorreguieta in Wenen.

Op het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip wandelde zijn nichtje prinses Estelle voor de bruid uit naar het altaar. Samen met de andere bruidskinderen poseerde de toen driejarige Estelle vol trots met haar oom en kersverse tante Sofia.

Foto's: ANP / Kungahuset.se

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--