Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Letizia en Sofia samen op ziekenbezoek bij Juan Carlos

9 april 2018 · Leestijd 2 min

De vader van de Spaanse koning Felipe is zaterdag geopereerd aan zijn rechterknie. De tachtigjarige Juan Carlos moest onder het mes om de knieprothese die hij in 2011 kreeg te laten vervangen door een nieuwe.

Na de operatie, die plaatsvond in het ziekenhuis Sanitas La Moraleja in Madrid, kwamen zijn vrouw Sofia, zoon Felipe en schoondochter Letizia op ziekenbezoek. Breed lachend opende koningin Letizia de deur van de auto voor haar schoonmoeder. Ze liepen samen naar binnen, kennelijk om aan te tonen dat alles koek en ei is tussen Letizia en Sofia.

Op basis van een video tijdens de paasmis op het eiland Mallorca brak in de Spaanse media afgelopen week een rel uit over de slechte band tussen Letizia en Sofia.

Na een verblijf van 24 uur heeft Juan Carlos de intensive care verlaten. Zondag kreeg hij nog meer ziekenbezoek dan zaterdag. Ditmaal kwamen ook Letizia's dochters, Leonor (12) en Sofia (10), mee naar het ziekenhuis. De prinsessen waren gekleed in identieke trenchcoats en liepen hand in hand met hun oma. De Spaanse koninklijke familie lijkt daarmee eenheid uit te willen stralen.

Prinses_Elena_met_hoed_in_spijkerbroek.jpg

Zondagmiddag bracht ook prinses Elena een bezoekje aan haar vader Juan Carlos.

Volgens royaltywatchers is het Spaanse Koninklijk Huis op zijn hoede na het veelbesproken incident waar Letizia 'getroffen, bezorgd en gekwetst' door raakte. "De strategie van het hof is nu voorzichtigheid en maak geen fouten", zegt koningshuisverslaggever José Aperzarena. "Sofia miste een fotomoment met haar kleindochters en Spanje zag na Pasen geen verenigde koninklijke familie. Elke momentopname is nu belangrijk om dit beeld te compenseren."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--