Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Máxima in prinsjesdaglook naar diner in Tokio

23 oktober 2019 · Leestijd 2 min

De festiviteiten rondom de inauguratie van de Japanse keizer Naruhito zetten zich nog even voort. Verschillende koninklijke gasten zijn uitgenodigd voor een diner met Premier Shinzo Abe. En de jurk die Máxima draagt is voor ons niet onbekend...

Ontvangst door de nieuwe keizer Naruhito
Ontvangst door de nieuwe keizer Naruhito.

Alle genodigden krijgen in een hotel in Tokio een galadiner aangeboden, waarna een cultureel programma volgt. Eerder op de dag stond voor de koninklijke gasten al een theefeest op het programma in de keizerlijke residentie Akasaka. Onder de genodigden zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die ook getuige waren van de ceremonie waarbij de keizer officieel proclameerde dat hij de troon heeft aanvaard.

Lees verder onder de foto.

Willemalexanderenmaxima.jpg

Máxima draagt een jumpsuit die doet denken aan de prinsjesdagjurk van Jan Taminiau. De robijnrode jumpsuit oogt stoer en modern tegelijk. Het ontwerp bestaat uit twee delen: de jumpsuit zelf en de korte pelerine met glimmende steentjes. Toen ze de prinsjesdaglook voor het eerst droeg werd de outfit met gemengde gevoelens ontvangen. Met name het decolleté zou 'aan de gewaagde kant' zijn.

Lees verder onder de foto. 

Na deze twee diners is de marathon nog niet voorbij. Op 25, 29 en 31 oktober worden ook nog een Kyoen-no-gi, galabanket in het Japans, gehouden.

Bron: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--