Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto’s: Máxima pakt uit voor staatsbezoek Argentinië

30 maart 2017 · Leestijd 2 min

President Mauricio Macri en zijn echtgenote Juliana brachten deze week een staatsbezoek aan Nederland. Voor dit bijzondere bezoek pakte koningin Máxima uit. Twee dagen lang straalden onze modebewuste koningin en de stijlvolle First Lady Juliana Awada in de mooiste outfits. En dat levert een verzameling prachtige plaatjes op!

Dag 1

Het was wel te verwachten dat koningin Máxima voor een bezoek van het presidentieel paar van Argentinië haar mooiste kledingstukken zou hebben klaar liggen. Op de eerste dag van het bezoek kiest de koningin voor een rok, top en jasje van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen. De rok heeft een grijskleurig bloemdessin. Op het jasje is, met de hand, een witte lelie geborduurd. Koningin Máxima maakt de klassieke look af met een hoed, parelcollier en –oorhangers.

Het huisdiamanten collier

’s Avonds is het tijd voor het staatsbanket. Koningin Máxima verschijnt met een zeer waardevolle collier. Het juweel is sinds 1974 niet meer gedragen. De stenen zijn zo’n drie eeuwen oud. Het ‘huisdiamanten’ collier was het favoriete juweel van Juliana.

Taminiau

Koningin Máxima draagt tijdens het staatsbanket een japon van Jan Taminiau. Het is de jurk die de koningin al eerder droeg tijdens het huwelijk van haar broertje Juan in 2014. Wel heeft zij het decolleté iets laten aanpassen.

Dag 2

Op dag twee kiest Máxima opnieuw voor een Nederlands ontwerp. De koningin draagt een mantel met pailletten van couturier Claes Iversen. Als het zonnetje doorkomt pakt koningin Máxima haar grote Prada zonnebril erbij.

De strikbroche

Dinsdagavond wordt het bezoek afgesloten in Theater Diligentia in Den Haag. Koningin Máxima kiest opnieuw voor een hele nieuwe outfit. Zij draagt een japon met fluweel, gecombineerd met de saffieren strikbroche.

Maxima-Juliana-Anne-Frank.jpg
Juliana.jpg
Maxima-Blijf.jpg
Maxima-Willem-Alexander_05.jpg
MAxima-collier_01.jpg
Maxima-Claes-Iversen_01.jpg
Maxima-Strikbroche.jpg
Maxima-Parels.jpg
Maxima-hug.jpg
Maxima-Diligentia.jpg
Maxima-Prda.jpg
Juliana-Awada.jpg
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--