Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Máxima straalt tussen ondernemende vrouwen

11 september 2019 · Leestijd 2 min

De ochtend van koningin Máxima stond woensdag in het teken van vrouwelijk ondernemerschap. Bij de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO in Den Haag woonde ze een workshop bij. De koningin, met niet te missen rode oorbellen, was aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Máxima zet zich voor de VN al jaren in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen. In Den Haag woonde ze een sessie bij die speciaal gericht was op ondernemers en bankiers.

Lees verder onder de foto's.

De workshop was onderdeel van het zogeheten Fempower Your Growth Program, een programma van FEM.NL en The Next Women. FEM.NL is een samenwerkingsverband van ABN AMRO, ING, Rabobank, Better Future, FMO en The Next Women om de financiële sector beter toegankelijk te maken voor vrouwelijke ondernemers. The Next Women is een netwerk van vrouwelijke ondernemers en investeerders.

Econoom

De koningin heeft al langer affiniteit met dergelijke economische zaken: ze is immers zelf econoom. In haar vaderland Argentinië heeft ze economie gestudeerd op Universidad Catolica Argentina. Na haar studie woonde ze in New York waar ze functies had bij verschillende banken. Nadat ze Willem-Alexander ontmoette verhuisde ze naar Brussel waar ze nog een jaar bij de Deutsche Bank werkte.

Sinds Máxima koningin is zet ze zich via haar rol bij de VN in om financiële middelen voor iedereen beschikbaar te maken en ondernemerschap te ontwikkelen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--