Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Ontroerende momenten troonswisseling 5 jaar geleden

30 april 2018 · Leestijd 2 min

Willem-Alexander is maandag precies vijf jaar koning. Een mooie reden om terug te blikken op 30 april 2013, de dag van de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander. Wij zetten een aantal mooie foto's van deze onvergetelijke dag op een rijtje.

Het jubileum wordt niet officieel gevierd maar het hof laat het ook niet helemaal onopgemerkt voorbijgaan. Aan de vooravond van Koningsdag zijn mede met het oog op vijf jaar Koningschap nieuwe staatsie- en gezinsfoto's van de koning en zijn gezin vrijgegeven.

Goede voorbereiding en goede timing: prinses Beatrix kan met voldoening terugkijken op de troonswisseling die maandag precies vijf jaar geleden plaatsvond. Ze had het juiste moment gekozen, de tijdsgeest goed aangevoeld en haar oudste zoon Willem-Alexander in de voorgaande jaren goed voorbereid op 'de dag die je wist dat zou komen', zoals het onvergetelijke Koningslied het zo fraai verwoordde.

Koning Willem-Alexander kan tevreden terugkijken op zijn eerste vijf jaar op de troon. Hij heeft zijn doelstellingen 'samenbrengen, vertegenwoordigen en aanmoedigen' vorm kunnen gegeven. 'Meer franje, minder inhoud', zou hij jammer vinden zei Willem-Alexander een kwart eeuw geleden, en dat maakte hij op Koningsdag in Groningen duidelijk. Hij liet de feestmuziek even uitzetten om te praten met de slachtoffers van de aardbevingen.

Bron: ANP / Foto's: ANP en RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--