Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prins Harry treedt in voetsporen Diana

27 september 2019 · Leestijd 2 min

Prins Harry maakte vrijdag een bijzondere stop tijdens zijn tiendaagse reis in Afrika. De hertog van Sussex bezocht een mijnenveld in Angola, precies dezelfde plek die zijn moeder Diana 22 jaar geleden aandeed.

Diana bezocht in 1997 het landmijnenveld in Huambo, waar de iconische foto werd gemaakt van de prinses in beschermende kledij. Net als zoon Harry nu, zette de Britse prinses zich in voor het verwijderen van landmijnen. Tijdens haar bezoek deed Diana de beroemde uitspraak waarin ze mijnen een humanitaire en politieke issue noemde. Dit werd haar destijds niet door iedereen in dank afgenomen. Zo werd ze door een Britse minister 'een ongeleid projectiel' genoemd.

Lees verder onder de foto's.

ANP-77922712.jpg

Harry wandelde vrijdag net als zijn moeder door het voormalige mijnenveld: de landmijnen werden hier tussen 2004 en 2005 geruimd. Valdemar Goncalves Fernandes, operationeel manager die zowel in 1997 als vrijdag van de partij was, vindt het erg bijzonder dat hij nu ook de prins ontmoet. "Ik was blij verrast toen ik hoorde dat ik prins Harry tref op precies dezelfde plek als prinses Diana 22 jaar geleden", liet hij weten aan CNN.

Lees verder onder de foto.

Eerbetoon

Na zijn bezoek aan het mijnenveld zal Harry, wederom net als zijn moeder, langsgaan bij het Huambo Orthopaedic Centre. Het medisch centrum, waar slachtoffers van mijnen worden behandeld, wordt als eerbetoon vernoemd naar Diana.

Harry is met Meghan en Archie in Afrika. Vrouw en zoon zijn niet meegereisd naar Angola en zijn nog in Zuid-Afrika.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--