Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prins Louis steelt show tijdens balkonscène

8 juni 2019 · Leestijd 2 min

Prins Louis heeft zaterdag zijn debuut gemaakt tijdens een openbaar optreden van de Britse koninklijke familie. Het jongste kind van prins William en Catherine stal de show tijdens de balkonscène op Buckingham Palace na afloop van Trooping the Colour.

Vrijwel direct nadat hij voor de mensenmenigte verscheen begon de 1-jarige Louis, die in eerste instantie door Catherine gedragen werd, enthousiast te zwaaien. Even later was het Williams beurt en aangemoedigd door zijn vader zwaaide het prinsje haast onophoudelijk naar het publiek. Ook grote broer prins George (5), zus prinses Charlotte (4) en de overige achterkleinkinderen van de koningin wuifden enthousiast naar het publiek.

Het was de eerste keer dat Louis, die vorig jaar april ter wereld kwam, in het openbaar verscheen. Vorig jaar kwam de viering van de verjaardag van Elizabeth te vroeg voor het jonge prinsje. Zoals nu het geval was voor zijn pasgeboren neefje Archie, het zoontje van prins Harry en Meghan.

Lees verder onder de foto's.

De hertogin van Sussex keerde zaterdag terug van haar zwangerschapsverlof. Het was voor haar de tweede keer dat ze aanwezig was tijdens Trooping the Colour, dat traditioneel wordt afgesloten met de balkonscène. De haast gehele koninklijke familie kijkt dan gezamenlijk naar overvliegende vliegtuigen van de Royal Air Force.

Vanuit het publiek klonken na afloop een hoop hoeraatjes voor de 'jarige' Elizabeth. De vorstin, die in april al 93 jaar werd, kon dat wel waarderen. Met een lach op haar gezicht zwaaide ze haar onderdanen toe.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--