Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prins Oscar viert zijn tweede verjaardag

2 maart 2018 · Leestijd 2 min

Prins Oscar, het zoontje van kroonprinses Victoria en prins Daniel, mag vrijdag twee kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van zijn verjaardag deelt het Zweedse hof nieuwe foto’s van het prinsje.

De nieuwe foto's zijn gemaakt in Haga Slot, het woonpaleis van het kroonprinselijk gezin, door fotografe Erika Gerdemark.

Speciaal voor zijn tweede verjaardag zetten wij nog een extra aantal schattige kiekjes van Oscar op een rijtje.

De eerste foto

Prins_Oscar.jpg

Het Zweedse prinsje ziet op woensdagavond 2 maart 2016 om 20:28 uur het levenslicht. Zijn trotse vader, prins Daniel maakt zijn geboorte diezelfde avond tijdens een persconferentie in het ziekenhuis bekend. Hij vertelt ook dat prinses Estelle al lag te slapen voor de bevalling en nog niet weet dat ze een broertje heeft gekregen.

Victoria_met_pasgeboren_Oscar.jpg

Koning Carl Gustaf maakt de dag na de geboorte van zijn tweede kleinzoon zijn naam bekend. De trotse opa deelt mee dat het prinsje Oscar Carl Olof heet en dat hij de titel 'hertog van Skåne' krijgt.

Debuut

Prins_Oscar_koninklijk_debuut.jpg

Op de 70ste verjaardag van zijn opa, koning Carl Gustaf, maakt prins Oscar zijn koninklijke debuut. Tijdens de festiviteiten neemt kroonprinses Victoria de acht weken oude Oscar mee naar buiten voor de zanghulde aan de jarige vorst.

Doopjurk

De kleine Oscar wordt op 27 mei 2016 gedoopt in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Het prinsje draagt een doopjurk uit 1906. De Deense kroonprins Frederik en de Noorse kroonprinses Mette-Marit zijn twee van zijn in totaal vijf peetouders.

Herfst

Prins_Oscar_oktober_2016.jpg

Het Zweedse hof deelt in oktober 2016 een nieuwe foto van prins Oscar. Het kleine mannetje zit prinsheerlijk tussen de herfstbladeren.

Verjaardagstaart

Op Oscars eerste verjaardag worden we getrakteerd op schattige foto's van de jarige.

Broer en zus

Oscar_en_grote_zus_Estelle.jpg

Natuurlijk mag een mooie foto met zijn grote zus, prinses Estelle niet ontbreken. Wat een lief stel! De foto is gemaakt in juni 2017.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--