Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prinses Christina viert 72e verjaardag

18 februari 2019 · Leestijd 2 min

Het is maandag de verjaardag van prinses Christina. De jongste zus van prinses Beatrix en de tante van koning Willem-Alexander is 72 jaar geworden.

Christina werd in 1947 geboren op Paleis Soestdijk. Haar roepnaam was aanvankelijk Marijke, maar ze besloot later als Christina door het leven te gaan.

Tijdens haar huwelijk met Jorge Guillermo kreeg ze drie kinderen: de nu in Amerika woonachtige zonen Bernardo (41) en Nicolás (39) en de in Italië woonachtige Juliana (37). Het gezin van de prinses woonde van 1987 tot 1996 in de Eikenhorst in Wassenaar, de woning waar tot voor kort koning Willem-Alexander en Máxima en hun drie dochters woonden.

Lees verder onder de foto's.

Christina, inmiddels grootmoeder van een kwartet kleinkinderen, woont tegenwoordig een groot deel van het jaar in Porto Ercole, de kustplaats waar haar ouders prinses Juliana en prins Bernhard hun vakantiehuis 'De Gelukkige Olifant' hadden.

Ze treedt maar weinig in de openbaarheid, met uitzondering van de prijsuitreiking van het naar vernoemde muziekconcours en bij familie-aangelegenheden. Ook was ze in 2017 eregast bij een concert van violiste Janine Jansen tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander aan Italië.

Ongewild stond prinses Christina recent in de belangstelling toen ze een aantal kunstwerken, waaronder een tekening van Rubens, aanbood op een veiling van Sotheby’s. De schets van de Vlaamse meester werd uiteindelijk gekocht door een anonieme bieder voor bijna 7,2 miljoen euro.

Vorig jaar maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Christina botkanker heeft. Dat was in het najaar van 2017 aan het licht gekomen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--