Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prinses Ingrid Alexandra schittert op verlate verjaardagsfuif

17 juni 2022 · Leestijd 2 min

De Noorse prinses Ingrid Alexandra heeft donderdag op haar verlate verjaardagsfuif een groot applaus gekregen voor haar toespraak. Het feest vond plaats ter gelegenheid van haar 18e verjaardag. De kleindochter van koning Harald werd begin dit jaar al achttien, maar toen kon dat door corona niet gevierd worden.

Het feestelijke diner in de Deichman-bibliotheek in Oslo was een cadeau van de Noorse regering. Behalve de 'jarige' en de rest van de koninklijke familie waren talloze jongeren uit het hele land uitgenodigd. en diverse gasten uit de politiek, cultuur, wetenschap en sport. Prinses Ingrid Alexandra beklemtoonde in haar toespraak voor alle genodigden "dat ik geluk heb opgegroeid te zijn in een land waar we elkaar vertrouwen. Vertrouwen wordt door ons allemaal gecreëerd". Ook bedankte zij alle aanwezigen.

Lees verder onder de foto's.

Feest_prinses_Ingrid_Alexandra_3
Feest_prinses_Ingrid_Alexandra_2
Feest_prinses_Ingrid_Alexandra_4
Feest_prinses_Ingrid_Alexandra
Feest_prinses_Ingrid_Alexandra_1

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook premier Jonas Gahr Støre hield een toespraak. "U bent geboren als de eerste vrouwelijke troonopvolger in de geschiedenis van het koninkrijk", aldus de minister-president. "U bent nu 18 jaar en meerderjarig. Dat is een historisch moment." Støre stelde dat het turbulente tijden zijn, met de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de klimaat- en energiecrisis. "Maar juist in turbulente tijden heeft de natie een koningshuis leren kennen dat met zijn tijd meegaat", aldus de premier. "Het heeft zijn rol om verenigend en inclusief te zijn goed begrepen."

Vrijdagavond wordt weer een galadiner georganiseerd voor Ingrid Alexandra, dan door haar grootouders koning Harald en koningin Sonja. Ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia zijn aanwezig bij het diner op het Koninklijk Paleis in Oslo. Voor Amalia, die in december haar 18e verjaardag vierde, is het haar eerste officiële reis als Prinses van Oranje.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--