Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Spaans koninklijk gezin naar het museum

8 augustus 2019 · Leestijd 1 min

Het Spaanse koningspaar heeft, in tegenstelling tot wat Spaanse media verwachtten, nog geen genoeg van Mallorca. Donderdag namelijk werd het koninklijk gezin gezien bij een uitstapje naar het museum Casa de Son Marroig in de Sierra de Tramuntana.

Daar namen koning Felipe, koningin Letizia en de prinsessen Leonor en Sofia een uitgebreid kijkje, waarbij zowel van het uitzicht buiten als van de kunst en snuisterijen binnen werd genoten. Het huis behoorde toe aan aartshertog Luis Salvador van Oostenrijk (1847-1915). Na zijn dood werd er een museum van gemaakt om zijn erfenis voor Mallorca te behouden.

Er zijn boeken, tekeningen en persoonlijke bezittingen van de aartshertog te zien, alsmede een verzameling Mallorcaanse schilders, onder wie Antonio Ribas Oliver en Antonio Ribas Prats, en vitrines met oude kettingen, Fenicische objecten en Grieks en Romeins keramiek.

Lees verder onder de foto's.

Koning Felipe heeft woensdagavond zijn officiële verplichtingen op Mallorca afgesloten. De verwachting was dat hij zijn gezin daarom snel naar een andere vakantiebestemming zou brengen, waar de Spaanse media niet bij elke stap buiten de deur meekijken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--