Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Spaanse koninklijke zomer anders dan anders

20 juli 2018 · Leestijd 2 min

Spaanse media buitelen deze dagen over elkaar heen met voorspellingen, verwachtingen en speculaties over de zomervakantie van de koninklijke familie. Zo is het opgevallen dat koningin Sofia, die altijd als eerste op het vakantieadres op Mallorca aankomt, in geen velden of wegen is te bekennen.

Een aantal jaren geleden was alles simpel: de hele familie verzamelde zich in paleis Marivent op Mallorca. Op en rond het Balearen-eiland werd gezeild, gewinkeld, er was een fotosessie en koning Juan Carlos ontving er de plaatselijke autoriteiten en vaak kwam ook de premier uit Madrid overwippen om het staatshoofd bij te praten. Maar die tijden zijn voorbij.

Verscheurd

De koninklijke familie is verscheurd. De zwager van koning Felipe, Iñaki Urdangarin, is vorige maand begonnen aan zijn gevangenisstraf voor onder meer fraude, belastingontduiking en het witwassen van geld. Hij was al enkele jaren niet meer welkom bij de familievakantie, maar zijn vier kinderen konden nog wel hun grootmoeder Sofia opzoeken. Nu hun vader echter in de cel zit, zou moeder prinses Cristina er niets voor voelen het viertal bloot te stellen aan de aandacht van de media.

Fotosessie

Van koningin Letizia is bekend dat ze de vakanties op Mallorca verafschuwt: ze houdt niet van zeilen en ze haat de media-aandacht. Voor haar kan het traditionele verblijf niet kort genoeg duren, maar ze moet een concessie doen aan haar echtgenoot die graag deelneemt aan de Koningscup zeilen. Ook de fotosessie kan niet zomaar worden geschrapt.

De dochters van koning Felipe en koningin Letizia zijn deze maand op vakantiekamp in de Verenigde Staten. Het is niet precies bekend wanneer ze terugkeren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--