Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Tweejarig prinsje verricht eerste openingshandeling

23 augustus 2018 · Leestijd 1 min

Het tweejarige Zweedse prinsje Alexander heeft zijn eerste 'koninklijke' taak achter de rug. Donderdag verrichtte de peuter de officiële openingshandeling van een wandelpad met uitkijkpunt in Södermanland, het landschap waarvan hij hertog is.

Alexander opende het wandelpad door de strik uit een groot groen lint te trekken. Zijn ouders, prins Carl Philip en prinses Sofia, moesten hun oudste telg een beetje helpen, maar Alexander leek al aardig overweg te kunnen met linten. Na de opening wandelden Carl Philip, Sofia en Alexander een stukje en genoten ze van het uitzicht.

Het pad is een cadeau dat Alexander kreeg bij zijn doop. Op Instagram hebben Carl Philip en Sofia het over "een makkelijk toegankelijk uitkijkpunt op een prachtige locatie" aan het Gisesjön-meer in natuurgebied Nynä. "Een doopgeschenk waarvan zowel onze familie als andere bezoekers van zullen genieten!"

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--