Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's van Catherine van Holocaust-overlevenden in tentoonstelling

18 mei 2021 · Leestijd 2 min

De foto's die Catherine maakte van twee overlevenden van de Holocaust zijn deze zomer te zien in het Imperial War Museum in Londen. De tentoonstelling Generations: Portraits of Holocaust Survivors toont naast de beelden van haar ook die van dertien andere fotografen.

In het museum hangen van 6 augustus tot en met 7 januari in totaal meer dan vijftig portretten van Holocaust-overlevenden. De echtgenote van prins William fotografeerde Yvonne Bernstein en Steven Frank en hun kleinkinderen. Dat deed ze ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust in januari. "Ik wilde portretten maken die heel persoonlijk waren voor Yvonne en Steven. Een viering van familie en het leven dat ze hebben opgebouwd sinds ze in de jaren 40 in Groot-Brittannië arriveerden", zei ze eerder over het project. Catherine was onder de indruk van de levensinstelling van Yvonne en Steven. "Ze kijken met veel verdriet naar hun ervaringen, maar ook met dankbaarheid voor het feit dat ze bij de paar gelukkigen hoorden die het hebben overleefd. Hun verhalen zullen me altijd bijblijven."

De tentoonstelling is gemaakt in samenwerking met de Royal Photographic Society, waar Catherine erelid van is. Fotografen wiens werk ook tentoongesteld worden, zijn onder anderen Frederic Aranda, Sian Bonnell, Jillian Edelstein en Arthur Edwards.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--