Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fotosessie in Lech met koninklijk gezin

23 februari 2015 · Leestijd 3 min

Koning Willem-Alexander heeft maandagmorgen in Lech met zijn gezin en zijn moeder traditioneel kort geposeerd voor de Nederlandse en internationale media. De belangstelling voor de fotosessie was minder dan in voorgaande jaren.

De rust maakte het fotomoment voor de Oranjes meteen meer ontspannen, al moest de koning zijn dochters aanmoedigen toch vooral te lachen en naar de camera's te kijken. "Ja, je vindt het leuk", zei hij tegen prinses Alexia.

Het koninklijk gezin geniet deze week van hun jaarlijkse skivakantie in Oostenrijk. Prinses Beatrix had dit weekeinde besloten ook aan de sessie deel te nemen. De oud-vorstin is al een week in Lech, waar ze in de afgelopen dagen gezelschap had van haar jongste zoon prins Constantijn en zijn gezin, en van prinses Mabel en haar dochters.

De schoolvakanties in Londen en Brussel vielen dit jaar een week eerder dan die in Wassenaar, zodat van een gezamenlijke familievakantie in de sneeuw geen sprake kon zijn. Routine Prinses Amalia heeft de routine van de jaarlijkse fotosessie in Oberlech goed onder de knie. Ze zwaait ingetogen wanneer de skilift haar omhoog brengt. Dan doet ze op verzoek van de fotografen even haar skibril af, en slaat beschermend haar armen om haar zusjes Alexia en Ariane. De oudste dochter van koning Willem-Alexander weet ook: hoe soepeler het fotomoment, hoe eerder de skivakantie echt kan beginnen. Prinses Beatrix trok zich terug op het moment dat haar kleindochters onder toeziend oog van hun ouders even gingen skiën. Ariane moest zich nog erg concentreren, Amalia daarentegen kon zich wat meer frivoliteiten veroorloven en reageerde ook op de roepende media. Maar ze hield wel goed in de gaten of haar vader het allemaal goed vond. Zo ging de zonnebril aan het slot van de sessie pas na ampel beraad af. Dit weekend was er nog commotie over een foto van prinses Beatrix op de ski's. De Telegraaf plaatste die foto op de voorpagina, en overtrad daarmee de mediacode van de Rijksvoorlichtingsdienst. Foto's uit de privélevens van de Oranjes zijn niet toegestaan. De krant was daardoor maandag niet welkom bij de fotosessie. Bron: ANP

Foto's

Bekijk hier de foto's

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--