Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik en Haakon druk met videobellen

20 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het nieuwe coronavirus houdt alle leden van de koningshuizen binnen maar dat betekent niet dat ze niets meer doen. Zowel kroonprins Frederik van Denemarken als kroonprins Haakon van Noorwegen was vrijdag druk aan het videobellen.

Frederik bracht van achter zijn bureau een virtueel bezoek aan het Deense hoofdkantoor van het Rode Kruis. Hij is beschermheer van de hulpverleningsorganisatie, die momenteel de handen vol heeft aan het coronavirus. Via FaceTime 'ontmoette' Frederik onder anderen vrijwilligers die in het callcenter vragen beantwoorden van bezorgde Denen.

Lees verder onder de foto's.

Kroonprins_Haakon_videobellen.jpg

Op Instagram onderstreepte Frederik nog eens het belang van het Rode Kruis en het callcenter. "Als je hulp nodig hebt, en er zelf niet uitkomt, is er altijd hulp te krijgen. Ook door thuis te blijven kunnen we voor elkaar blijven zorgen."

Ook het Noorse hof zette afbeeldingen online waarop te zien is dat kroonprins Haakon aan het videobellen is. Hij nam contact op met medewerkers van de Helsedirektoratet, de Noorse gezondheidsdienst. "Namens de hele Noorse samenleving wil ik jullie bedanken voor de moeite die jullie allemaal doen", zo vertelde hij.

Bron: ANP / Foto's: Det Danske Kongehus en Det Norske Kongehuset

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--