Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik en Mary geschokt door documentaire over school zoon

5 mei 2022 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn "diep geschokt" door een documentaire over de kostschool waar hun zoon prins Christian op zit. In de onlangs verschenen serie vertellen tientallen oud-leerlingen van Herlufsholm over heftige pesterijen en het stilzwijgen van de directie daarover. Het kroonprinselijk paar noemt de verhalen in een verklaring "hartverscheurend".

Oud-leerlingen vertellen volgens Deense media in de documentaireserie onder meer dat jongere leerlingen veelvuldig door oudere leerlingen werden geslagen. De directie van Herlufsholm zou hiervan op de hoogte zijn, maar niet ingrijpen en ook geen aangifte doen van de naar verluidt vele geweldsincidenten. "Het is totaal onaanvaardbaar", reageert het kroonprinselijk paar.

Frederik en Mary verwachten van de directie dat die ervoor zorgt dat de school een plek is "waar iedereen veilig is". Of de documentaire gevolgen heeft voor Christian (16), die al bijna een jaar op de school zit, zegt het koppel niet. "We zullen volgen welke noodzakelijke veranderingen worden doorgevoerd."

Prins_Christian_school1.jpg

ANP / Foto's: Kongehuset.dk

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--