Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik en Mary op vakantie langs Deense kust

6 augustus 2019 · Leestijd 2 min

Het Deense kroonprinselijk paar is voor het derde achtereenvolgende jaar uitgevaren met het koningsschip Dannebrog voor een vaartocht langs de Deense kust. Het gaat om een vakantietrip, aldus het paleis maandag in een bericht. Daarom wordt er geen programma bekendgemaakt, maar kroonprins Frederik en kroonprinses Mary delen wel foto's op de sociale media van het Deense hof.

Kroonprinses Mary voegde de daad bij het woord. Zij had opnamen gemaakt bij het uitstapje aan de wal in Hundested, dat zijn naam ontleent aan de zeehondenjacht die daar in vroeger eeuwen werd uitgeoefend. Bij Hundested, op de kop van het eiland Sjælland, lag vroeger een stenen rif waarop de zeehonden afkwamen.

Lees verder onder de Instagram-post

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De prinsen Christian en Vincent en de prinsessen Isabella en Josephine vermaakten zich bij een bezoek aan de glaswerkplaats Glassmedjen, waar wordt geëxperimenteerd met zowel oude als moderne technieken. Ook ging het kroonprinselijk gezin naar het museum in het huis van Knud Rasmussen ten noordoosten van de haven. Daar leerden ze meer over zijn expedities naar Groenland, waar het hele gezin ook al eens op bezoek is geweest.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--