Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik en Mary verhuizen naar huis van grootmoeder

25 april 2020 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik verhuist met zijn gezin van Kopenhagen naar zijn tweede woning Kancillehuset in Fredensborg. Dat is de voormalige residentie van zijn in 2000 overleden grootmoeder koningin Ingrid.

De kanselarij werd daarna ten behoeve van het kroonprinselijk gezin gerenoveerd en Frederik woonde er na zijn huwelijk enkele jaren. Zijn oudste twee kinderen Christian en Isabella brachten er hun eerste jaren door.

Het Deense hof dat de verhuizing vrijdag bekendmaakte, gaf geen duidelijke reden voor het besluit van het kroonprinselijk paar om hun Frederik VIII-paleis in Amalienborg om te ruilen voor Kancillehuset. Wel werd gezegd dat Frederik de woning was blijven gebruiken en de wens had er weer langere tijd te verblijven.

Voordeel voor koningin Margrethe

De verhuizing heeft voor Frederiks moeder koningin Margrethe (80) het voordeel dat ze in deze tijd van bewegings- en bezoeksbeperkingen door de coronacrisis weer wat dichter bij haar oudste zoon en kleinkinderen is. Kancillehuset is onderdeel van Fredensborg Slott, waar de koningin zich afschermt tegen het virus. Ook als de kleinkinderen nog niet op bezoek mogen komen, kan ze hen door het raam of in het park wel zien.

Hoe lang Frederik en Mary met hun vier kinderen in Fredensborg blijven wonen, is niet verteld.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--