Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien! Frederik en Mary zijn twee dagen in Nederland

20 juni 2022 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary zijn in Nederland! Het paar is maandagochtend in Den Haag begonnen aan een tweedaags handelsbezoek, dat vooral in het teken staat van duurzame energie en innovatieve gezondheidszorg.

De aftrap van het handelsbezoek vond plaats in The Hague Conference Centre. Daar ontving premier Mark Rutte de Deense delegatie en hield hij een toespraak over de samenwerking tussen Denemarken en Nederland op het gebied van groene en innovatieve oplossingen. Ook kroonprins Frederik nam het woord.

Later op de dag bezocht het kroonprinselijk paar onder meer het Vredespaleis. Mary ging maandagmiddag ook langs bij Deense kunststudenten die studeren in Den Haag. Ze sprak met hen op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten over hun projecten. 

Lees verder onder de foto's.

Handelsbezoek_Frederik_en_Mary
Kroonprins_Frederik_handelsbezoek_Nederland
Deens_kroonprinselijk_paar_Vredespaleis
Mary_academie_beeldende_kunsten_1
Mary_academie_beeldende_kunsten_2

Maandagavond arriveerde het tweetal voor een diner in de Grote Kerk in Den Haag. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima prikten een vorkje mee. Kroonprins Frederik bedankte "Alex en Máxima" voor de ontvangst in Nederland. Koning Willem-Alexander (55) en de 54-jarige Frederik zijn al jaren goed bevriend. 

Frederik_en_Mary_diner
Aankomst_diner
Koningin_en_Frederik_diner
Koning_en_Mary_diner

Het Deens kroonprinselijk bezoekt dinsdag onder meer de Universiteitscampus Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Floating Office in de Rotterdamse haven.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--