Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik: "Het was een vreselijke ervaring voor hem"

21 augustus 2020 · Leestijd 2 min

Na een lange vakantie heeft kroonprins Frederik van Denemarken zijn werkzaamheden weer opgepakt. Volgens het Deense weekblad Billed-Bladet was hij vrijdag goedgemutst en liep hij stralend rond bij de elektriciteitscentrale Asnæs in Kalundborg.

De kroonprins woonde de opening bij van een nieuw blok van de grootste centrale van Denemarken. Dit nieuwe blok van de centrale kan elektriciteit en warmte leveren zonder fossiele brandstoffen te gebruiken.

Joachim

Frederik vertelde tijdens zijn eerste werkbezoek dat het goed gaat met zijn broer. Prins Joachim had vorige maand een bloedstolsel in de hersenen en werd met spoed geopereerd in Toulouse. Die operatie heeft hij goed doorstaan volgens Frederik.

Vorige week heeft de kroonprins zijn broer bezocht in Frankrijk. "Jullie hebben de foto kunnen zien van hem en mij", zei Frederik dan ook in Kalundborg. "Dankzij snel ingrijpen is hij er goed van afgekomen", vertelde de oudste zoon van koningin Margrethe. "Het was natuurlijk een hele vreselijke ervaring voor hem."

De kroonprins zei daarna dat hij grote bewondering heeft voor de medici die Joachim hebben geholpen. "We zijn er dankbaar voor dat ze precies weten wat ze moeten doen in zulke gevallen." Eerder werd al duidelijk dat Joachim vrijwel zeker helemaal zal herstellen. In Frankrijk werkt de 51-jarige royal in alle rust aan zijn herstel.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--