Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik:"Ik kijk nog steeds uit naar de Olympische Spelen"

11 maart 2021 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik kijkt nog altijd uit naar de Olympische Spelen en Paralympische spelen in Tokio later dit jaar. Frederik was woensdag als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aanwezig bij het 137e IOC-congres, dat net als een jaar eerder virtueel plaatsvindt.

Het Deense koningshuis deelde een foto waarop Frederik vanachter zijn bureau op Amalienborg de vergadering bijwoont. Tijdens de drie dagen durende vergadering wordt de balans opgemaakt van het afgelopen jaar en worden zaken besproken die belangrijk zijn voor de toekomst van de Olympische beweging. Maar er wordt bovenal uitgekeken naar de Olympische en Paralympische Spelen, legt Frederik uit in het bijschrift.

Volgens Frederik zal het ongetwijfeld voor iedereen een andere Olympische ervaring worden. "Maar de Olympische geest leeft voort en ik kijk er persoonlijk naar uit om atleten van over de hele wereld op hun best te zien presteren. Ze maken net als veel anderen een moeilijke tijd door - en ze verdienen veel respect en erkenning."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--