Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk uitje: koning Frederik en koningin Mary krijgen rondleiding door Deense kathedraal

6 maart 2024 · Leestijd 2 min

Leuke beelden uit Denemarken: de Deense koning en koningin bezochten gistermiddag samen een kathedraal. Ze kregen een privérondleiding en delen op hun Instagram leuke beelden van het bezoek. Deze zie je onderaan dit artikel.

Het Deense koningspaar was gisteren op het Deense eiland Seeland. Daar kregen ze samen een rondleiding door de gotische kathedraal in de stad Roskilde. In deze kathedraal worden vanaf de vijftiende eeuw leden van het Deense koningshuis begraven. Roskilde was tot 960 de hoofdstad van Denemarken en heeft een prominente rol gespeeld in de Deense geschiedenis. Koning Frederik en koningin Mary vonden de kathedraal indrukwekkend, zo schrijven ze op Instagram. "De kathedraal beslaat een koninklijke tijdreis van meer dan 500 jaar." Dit zegt koning Frederik trouwens over het christelijk geloof.

Indrukwekkende graftombes

Het stel bezocht ook de Kapel van de Heilige Koningen van de kathedraal, waar onder andere de grafstenen van koning Christian III, koning Frederik II en koning Christian IV zich bevinden. Het bezoek was levendig, ondanks het bekijken van de grafstenen. "We hadden namelijk Thomas Thulstrup, museumdirecteur in de Koningencollectie, als betrokken gids bij ons", laat het Deense koningspaar weten. "Onze geschiedenis is een belangrijk onderdeel van wie we zijn. We kunnen erover lezen en lezen, maar het blijft iets heel bijzonders om er rond te lopen, zoals we gistermiddag in de kathedraal deden."

Ook mooi om te zien: de binnen- en buitenkant van Kasteel Frederiksborg.

Het stel ging samen op de foto in de kathedraal, en dat zag er zo uit. Swipe naar rechts voor de koninklijke foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Intagram @detdanskekongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--