Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik praat over onlinemisbruik van kinderen en jongeren

22 januari 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik heeft vrijdag een digitale bijeenkomst met vertegenwoordigers van de Deense afdeling van Save the Children bijgewoond. Op Instagram plaatste hij foto's van de vergadering en vertelt hij over de nieuwe dienst van de organisatie waar hij over sprak.

Met SletDet (vrij vertaald: verwijder het) wordt geprobeerd om digitaal misbruik van kinderen en jongeren tegen te gaan. Frederik noemt het zorgwekkend te horen over het misbruik dat velen online ervaren, "zeker in deze tijd waarin de digitale ruimte onze sociale samenkomst heeft overgenomen".

Zonder dat kinderen het doorhebben kunnen doodnormale foto's die ze online zetten al misbruikt worden, met zeer ernstige gevolgen van dien. Het is volgens Frederik dan ook "belangrijk om te vertellen en uit te leggen dat degene van wie de foto's zijn misbruikt, geen schuld en schaamte moet voelen".

De kroonprins, die beschermheer is van Save the Children, is dan ook verheugd dat initiatieven zoals SletDet "kinderen en jongeren kunnen helpen die online zijn blootgesteld aan misbruik".

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--