Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gaat ook onze koning zijn personeel een bonus geven?

17 november 2022 · Leestijd 2 min

Britse media meldden afgelopen week dat koning Charles zijn personeel binnenkort een extra bonus van minimaal 600 pond (bijna 700 euro) geeft. Charles nam dit besluit zodat de personeelsleden het iets minder zwaar hebben met de hoge prijzen van dit moment. Of dat onze koning het zelfde gaat doen, is nog maar de vraag.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wilt namelijk niet zeggen of koning Willem-Alexander, net als zijn Britse collega Charles, zijn medewerkers een toelage geeft om alle hoge prijzen van dit moment het hoofd te bieden.

"Op specifieke vragen met betrekking tot de uitgaven van de Dienst Koninklijk Huis kunnen we geen antwoord geven", meldt de dienst in een korte verklaring. "Dit vanwege de grondwettelijke vrijheid die de koning heeft om zijn 'Huis', met inachtneming van het openbaar belang, in te richten." Hieruit vloeit voort dat handelingen en uitgaven die hieronder vallen niet openbaar zijn, "tenzij zij het openbaar belang raken".

De Britse krant de The Sun schrijft dat Charles met de extra toelage zijn medewerkers een helpende hand wilt bieden in onzekere tijden met stijgende prijzen. De bonus geldt voor alle medewerkers aan het hof. De bonus kost Charles tienduizenden ponden. De koning zal de bijdrage deels bekostigen uit zijn inkomsten

De hoogte van de bonus hangt af van het gewone inkomen van de personeelsleden. Medewerkers die meer dan 30.000 pond per jaar verdienen, krijgen een paar honderd pond minder bonus.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--