Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geëmotioneerde prins Harry sluit Invictus Games vol trots af

23 april 2022 · Leestijd 2 min

Prins Harry is enorm "trots" op de mensen die dit jaar mee hebben gedaan aan de Invictus Games in Den Haag. Geëmotioneerd bedankte de initiatiefnemer van het evenement alle sporters, hun familieleden en vrienden.

"Wat een week, jullie hebben het nog maar eens gedaan. Als je doel was om je land blij te maken, dan is dat gelukt. Als je doel was om je familie blij te maken, dan heb je dat bereikt. Als je doel een medaille, een persoonlijk record of de race uitrijden was, je hebt het gedaan. Jullie hebben het weer gedaan", zei de prins. Na zijn speech stonden de sporters op, richtten zich tot hun familie en vrienden en gaven hen een groot applaus.

De prins blikte ook terug op de afgelopen week en de ervaringen die mensen met hem gedeeld hebben. "De wond is de plek waar het licht je lichaam binnenkomt. De wond is een kans voor post-traumatische groei."

Tot slot richtte Harry zich tot alle mensen die zich ooit eenzaam voelen. "Als je je alleen voelt, weet dat je niet alleen bent. Wij zijn bij je", gaf hij hen mee. "Jullie verhalen gaan de geschiedenisboeken in. De inkt is nog niet eens droog."

Lees verder onder de foto's.

Harry publiek
Harry geeft knuffel

Tijdens de slotceremonie was ook koning Willem-Alexander aanwezig. Optredens werden verzorgd door band Di-rect en zangduo Nick en Simon. Ook werd bekendgemaakt dat de Invictus Games volgend jaar in het Duitse Düsseldorf zullen plaatsvinden.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--