Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geen paasvakantie voor koning Felipe

10 april 2020 · Leestijd 2 min

De Spaanse koninklijke familie slaat dit jaar voor het eerst - sinds het herstel van de monarchie bijna een halve eeuw geleden - de paasvakantie op Mallorca over. Het gezin van koning Felipe en zijn moeder koningin Sofia ontbreken zondag bij de paasmis in de kathedraal van Palma, de hoofdstad van het vakantie-eiland in de Middellandse zee.

De koninklijke familie volgt de instructies van de Spaanse regering om tijdens de coronacrisis, die Spanje bijzonder hard heeft getroffen, thuis te blijven. In het Zarzuela Paleis heeft het koningspaar de afgelopen dagen, tijdens de zogenoemde 'heilige week' ook geen vrij genomen.

Elke dag installeerden Felipe en Letizia zich voor videoscherm of computer voor een belronde met ziekenhuizen, ministers en maatschappelijke organisaties of bedrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daar waren ook gesprekken bij met de broederschappen die in steden als Sevilla en Malaga normaal gesproken in de week voor Pasen de traditionele processies organiseren.

Lees verder onder de foto's.

Het koninklijk bezoek aan Mallorca in april 2018 zorgde voor veel ophef toen het na afloop van de mis bijna tot een handgemeen kwam tussen de koninginnen Letizia en Sofia. Die laatste wilde poseren met haar kleindochters, maar daar was Letizia, die even was vergeten dat elke handeling zichtbaar was en kon worden vastgelegd, duidelijk op tegen. Sindsdien gaan Letizia en Sofia bij publieke optredens normaal met elkaar om.

Felipe belt met Marokaanse koning

De Spaanse koning Felipe heeft ook op Goede Vrijdag weer talrijke telefoongesprekken gevoerd om te informeren naar de situatie die is ontstaan door de verspreiding van het coronavirus. Een van de gesprekken was met koning Mohammed VI van Marokko, zo liet het Spaanse hof vrijdag weten.

Beide koningen spraken over de "gezondheidscrisis veroorzaakt door het coronavirus en over de internationale solidariteit om de pandemie het hoofd te bieden", aldus de mededeling van het Zarzuela-paleis in Madrid. Eerder in de week had Felipe ook al gebeld met keizer Naruhito van Japan om over de crisis te spreken.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--