Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gemeente Zandvoort: prins Bernhard organiseert geen 'verkapt festival'

31 augustus 2021 · Leestijd 2 min

De gemeente Zandvoort vindt dat de Dutch Grand Prix en prins Bernhard, ondanks optredens van diverse dj's tijdens het meerdaagse evenement, "geen verkapt festival" organiseren. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De organisatie achter de DGP meldde maandag dat tussen de races door diverse dj's gaan performen. "De acts zijn alleen bedoeld om mensen op hun plek te houden", aldus de gemeente. "Volgens de richtlijnen van de overheid moeten mensen op hun plaats blijven zitten." De Dutch Grand Prix liet eerder weten ervan uit te gaan dat de bezoekers van het evenement dat ook doen. Bernhard is als mede-eigenaar van het circuit nauw betrokken bij het evenement.

De evenementensector is woest dat de Formule 1 wel door mag gaan, terwijl grote festivals allemaal zijn geschrapt. De festivals verwijten het demissionaire kabinet willekeur, dedain en met twee maten te meten. Het kabinet gaf nauwelijks reactie op boze protesten van meer dan 100.000 festivalgangers.

Niet alleen de 'pauzeacts' van dj's vallen verkeerd bij de evenementensector. Ook de Official 538 Dutch Grand Prix Village, een grote camping voor duizenden mensen, ligt onder vuur. Festivals als Lowlands mochten van het demissionaire kabinet mede niet doorgaan vanwege de campingfaciliteiten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--