Ga naar submenu Ga naar zoekveld

George en Charlotte geven startschot halve marathon

21 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins William is op Vaderdag op stap geweest met zijn twee oudste kinderen prins George (7) en prinses Charlotte (6). De jonge royals gaven het startsein voor de halve marathon op het landgoed Sandringham in Norfolk.

Vlak voor de start richtte William zich tot de lopers om hen succes te wensen. Het aftellen liet hij daarna over aan George en Charlotte. William en de kinderen moedigden daarna enthousiast zwaaiend de lopers aan die het 21 kilometer lange parkoers moesten afleggen.

De deelnemers waren erg verrast door de komst van het koninklijke drietal. Met het evenement op het landgoed van de Queen wordt geld opgehaald voor goede doelen.

Vaderdag

Vanwege Vaderdag deelde het Britse hof een oude foto van toen nog prinses Elizabeth en haar vader koning George VI. "We wensen alle vaders overal een hele speciale Vaderdag", schrijft het hof zondag op sociale media. De zwart-witfoto is in 1951 gemaakt in Balmoral. Op het plaatje staan ook Elizabeths man Philip en een piepjonge prins Charles.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning George VI overleed op 6 februari 1952 op 56-jarige leeftijd, waarna Elizabeth op haar 25e koningin werd. Haar kroning volgde ruim een jaar later, op 2 juni.

Clarence House deelde vanwege Vaderdag ook enkele foto's, van prins Philip en zoon Charles, van Camilla met haar vader, en van prins Charles met zijn zoons William en Harry.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--