Ga naar submenu Ga naar zoekveld

George en Charlotte zullen achter kist overgrootmoeder lopen

19 september 2022 · Leestijd 2 min

Prins George en prinses Charlotte, de oudste kinderen van prins William en prinses Catherine, zijn maandag aanwezig bij de begrafenis van koningin Elizabeth. Dat heeft Buckingham Palace zondagavond bekendgemaakt.

George (9) en Charlotte (7), respectievelijk tweede en derde in lijn van de troonopvolging, zullen samen met de familie in een processie achter de kist lopen als deze Westminster Abbey wordt binnengedragen. Koning Charles en koningin-gemalin Camilla lopen voorop in de stoet, gevolgd door prinses Anne en haar man Tim Laurence, prins Andrew en prins Edward en zijn vrouw Sophie.

Daarna volgen prins William en prinses Catherine met George en Charlotte. Hun oom en tante prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn daarna aan de beurt, gevolgd door andere leden van de koninklijke familie. Britse media verwachten de kinderen later op de dag ook bij de dienst in St. George's Chapel in Windsor.

George en Charlotte zullen tijdens de processie van Westminster Abbey naar Wellington Arch niet achter de kist lopen.

Louis, het 4-jarige broertje van George en Charlotte, blijft thuis.

rond 11:45 komen de kinderen van de prins en prinses van Wales aan bij Westminster Abbey. 

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

George en Charlotte komen samen met hun moeder, Catherine, aan in Westminster Abbey. 

Lees verder onder de foto.

ANP-455008143

op het moment dat de kist Westminster Abbey ingedragen word voegen George, Charlotte en hun moeder Catherine zich bij de rouwstoet waar hun William al in loopt. 

Lees verder onder de foto.

ANP-455009264

Na afloop van de dienst in Westminster Abbey lopen familieleden van de Koningin mee in een processie naar Wellington Arch. De kinderen van de koningin en ook de prinsen William en Harry lopen achter de kist aan. George en Charlotte reden samen met hun moeder en Camilia mee in een auto achter de rouwstoet. 

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins George worstelde tijdens de uitvaartceremonie in Westminster Abbey met zijn tranen. Tijdens de dienst legde Catherine zijn hand op zijn knie. Ook prinses Charlotte raakte zeer emotioneel.

ANP-455019747
Prinses Charlotte van Wales is vanmiddag gespot, huilend.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--