Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Geslaagd! Prins Joachim behaalt militair diploma

27 juni 2020 · Leestijd 2 min

Vreugde en trots bij koningin Margrethe want haar jongste zoon prins Joachim heeft vrijdag zijn diploma ontvangen na de eenjarige opleiding aan het Centre des Hautes Études Militaires, de hogere militaire academie in Parijs.

De prins kreeg zijn getuigschrift uit handen van de hoogste baas van de Franse strijdkrachten, generaal François Lecointre. Prins Joachim is de eerste Deense officier die aan de opleiding heeft deelgenomen, zo liet het hof vrijdag weten.

Dat Joachim voor een militaire opleiding en de daaraan verbonden verhuizing naar Parijs koos, zorgde vorig jaar voor de nodige kritiek in Denemarken. Niet zo zeer vanwege de studie, maar wel omdat de prins zijn staatstoelage zou blijven incasseren zonder dat hij er in Denemarken publieke taken voor verrichtte. De regering stemde er echter mee in.

Lees verder onder de foto's.

Joachim ging ook niet alleen naar Frankrijk. Zijn echtgenote prinses Marie, zelf in Parijs geboren, en hun twee kinderen Athena en Henrik gingen mee. Alleen dit voorjaar, toen zowel in Denemarken als in Frankrijk de coronacrisis op zijn hoogst was, keerde het gezin even terug. De prins heeft inmiddels echter besloten zijn verblijf in Parijs te verlengen. Hij heeft namelijk een aanstelling gekregen als militair attaché op de Deense ambassade.

Bron: ANP

Foto's: Det Danske Kongehus/Instagram

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--