Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royals testen positief op Corona

9 februari 2022 · Leestijd 2 min

De Deense koningin Margrethe is dinsdagavond positief getest op corona. Dat maakte het Deense hof woensdag bekend.

De 81-jarige vorstin vertoont volgens een verklaring van het hof slechts milde symptomen. Ze verblijft nu in haar winterresidentie, het Christian IX-paleis van Amalienborg in Kopenhagen. Margrethe is drie keer tegen het virus gevaccineerd.

De koningin zou eigenlijk woensdag op wintersport gaan in Noorwegen, maar vanwege haar positieve test is deze geplande vakantie afgezegd. Het hof laat weten de richtlijnen van de Deense gezondheidsautoriteiten te volgen.

Koning Felipe is woensdag positief getest op het coronavirus. De Spaanse vorst is sinds dinsdagavond ziek. Hij heeft volgens het hof milde symptomen.

De koning zal nu een week in quarantaine blijven. Al zijn publieke activiteiten zijn uit zijn agenda gehaald. Het paleis zegt dat Felipe zich goed voelt en wel vanuit zijn eigen huis kan werken. Koningin Letizia en dochter prinses Sofía hebben geen klachten. Hun gezondheid wordt wel in de gaten gehouden de komende dagen.

Felipe had dinsdag nog diverse audiënties in het koninklijk paleis in Madrid. Hij droeg daarbij wel een mondkapje. Woensdag zou hij eigenlijk de president van Bosnië en Herzegovina ontvangen.

Voor het eerst is het coronavirus opgedoken binnen de Japanse keizerlijke familie. De 38-jarige prinses Yoko is besmet geraakt en is opgenomen in de ziekenboeg binnen de paleismuren, melden Japanse media.

Yoko is de jongste dochter van prins Tomohito, een neef van de gepensioneerde keizer Akihito. Ze had maandag keelklachten en testte een dag later positief op corona.

Volgens het hof wordt ook Yoko's oudere zus Akiko uit voorzorg getest. De twee hebben elkaar enkele dagen geleden nog gezien. Onder het personeel zijn nog geen ziektegevallen ontdekt.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--